søndag 19. april 2009

Er piratverksemda i Somalia ei form for islamifisering?



Vi har sett det gong på gong den siste tida - piratar kaprar vestlege skip, plyndrar kva det no skulle vere om bord, for så å rope ut såkalla "hellige ord" ut over vassflata, slik at anna skip oppfattar det islamske budskapet. Eit belgisk skip (Dagsavisen, s. 14, 20.3.09) fortel om synet som møtte dei da dei kom til unnsetnad for ei kristen flåte som skulle til Kenya med eit lasterom fyld med kjærleik (antibiotika, hermetikk og biblar). Og høyr: Belgierane fekk sjå eit massivt flagg i horisonten, - eit flagg med symbolane "halvmåne", "sverd" og noko skreve med den arabiske krimskramsskrifta. Dei kristne på flåta hadde blitt blinda med sablar før flagget var blitt reist, så dei kunne ikkje bekrefte belgierane si forteljing. Uansett - ein kan spørre seg om ikkje dette er ein del av eit større komplott, nemleg den arabiske verdas plan om å okkupere strategiske mål i sin kamp mot vesten?

5 kommentarer:

  1. Er du helt koko?
    Piratene du snakker om har ingenting med islam å gjøre. Innleggene dine er ikke gjennomsyret av kjjærlighet, men av hat og fordommer.

    fjols!

    SvarSlett
  2. Jeg er selv bekymret for den økte islamifiseringen i vest europa, men å tillegge islamistene skylden er nok bak mål. Islamistene som satt med makta i Somalia slo delvis hardt ned på piratvirksomheten. I allefall den virksomheten som rammet skip fra muslimske land.

    "Sheik Abdirahim Isse Adow, an Islamist spokesman, said: “Saudi Arabia is a Muslim country and hijacking its ship is a bigger crime than other ships. Haradheere is under our control and we shall do something about that ship.”

    Husk at det er vanlig praksis blandt muslimer å forsøke å legitimere sine handlinger ved bruk av religion. Den ukritiske underkastelsen til Allah gjør de troende forholdsvis lette å manipulere for å oppnå politiske mål. Dette så man feks i Iran-Irak krigen, der begge sider erklærte å ha gud på sin side og begge siders falne ble hyllet som martyrer for Allah.

    SvarSlett
  3. Haha! Ukas morsomste blogginnlegg. Kan ikke fatte at denne fyren faktisk er seriøs xD

    SvarSlett
  4. Det nekter jeg plent å tro at han/hun/de er. Dette kan ikke være ekte, kun svært vellaget (spesielt forkynnerdialekten), og bitende ironisk. Dessverre ga dette en arena for slike som "Atle", men man kan ikke vinne overalt i verden. Likte spesielt godt det "verbatime" Willoch-sitatet.

    SvarSlett
  5. Ja nå må USA snart bli kvitt dette islamist-regimet i Somalia!

    Og i Etiopia! Og i Egypt!

    SvarSlett