tirsdag 21. april 2009

"Tortur" treng ikkje vere så dumt


Fyrst og framst - tortur er ein fæl metode. Nazistene brukte det. Kommunistane brukte det. Muslimane bruker det, medan du les det her. Eg er sjølv uhorveleg glad i mennesket, og vil aldri ta ordet i kjeften.

I tittelen seier eg derimot "tortur", med gyldne tødlar, ettersom eg er av den oppfatning at i enkelte samanhenger bør ein strengare avhøyrsmetode brukast. Tenk berre på palestinarar som har planlagt bombeangrep mot israelske barn. Skal ikkje dei pressast til å fortelle kva lumsksemd dei har i tankane? No har Israel teke enkelte palestinske kjeltringar til fange, og metodane deira har vore mild som blomen, men samstundes ikkje utan ein viss brodd. Frå Haifa kjem historia om ein palestinsk terrorist og ihuga hatar av menneskeheten, som ikkje ville seie kor ei tynne med høgeksplosivar hadde verte gjøymd. Etter to dygn avhøyr kom han ut frå kontoret igjen, - sjølvsagt stinn av antisemittiske røvarhistoriar om korleis dei hadde fjerna andletet hans med ei jarnrake. Men sanninga er ei heilt anna. Israelsk politi hadde riktignok fjerna jekslane og nokre av fortenna, men denne operasjonen vart gjort med full anestesi, og det var fyrst då han vakna at han kunne få fortsette avhøyret. Det øvrige andletet hans vart ikkje røyrd med så mykje som ei skarvefjær. Noko anne er lygn. Og avhøyret ga resultat. Israel fant tynna med sprengstoffet, omhyggeleg stuva ned i kjelleretasjen til ein stappfull barnehage. Er dette tortur? Neppe! Slik einkvar lærar har høve til å gje ein uvillig elev reprimandar og kjeftbruk, er dømet det same i forhaldet mellom politi og terrorkjeltringar. Politiet kan bryte ned kjeltringen for å finne sanninga. Ein kan kanskje kalle det ei skattejakt i sanninga sitt namn.

No er det USA og Dick Cheney sin tur til å gjennomgå tortur (for dette kan verkeleg kallast tortur): Tusener av liberale, kommunistar, ateistar og terroristar kjempar med metodar som går nazistane ein høg gong, kaste ukvemsord på forum mot folk som ikkje kan verne seg, og driv propaganda i kjend stil mot samfunn som vil høyre sanninga. Er ikkje dette ein form for tortur?

7 kommentarer:

  1. Etter å ha lest bloggarkivet ditt er jeg kommet til den konklusjon at dette bare er en tulleblogg.
    Det er ikke mulig at det du skriver er seriøst ment.

    SvarSlett
  2. Siden waterboarding ikke er så "ille" som vi skal ha det til bør jo Du og en og annen amerikaner ved navn Cheney kanskje stille opp i en TV demo av denne flotte litt ris på lanken teknikken kanskje? Jeg mener siden det ikke er så skummelt må man jo kunne tåle såppas?

    SvarSlett
  3. Jeg vil bare kommentere at hele det internasjonale samfunnet fordømmer denne type adferd på det sterkeste, og det er per i dag definert som tortur( Pussig at en såkalt effektiv torturmåte forøvrig må gjennomføres 183 ganger på samme person før sannheten kommer frem). Du kan applaudere det så mye du vil, men i dette tilfellet blir faktisk DU terroristen da, siden du synes det er helt ok å benytte ulovlige virkemidler. Rapporterte bloggen din til politiet jeg.

    SvarSlett
  4. Borkna:

    Du er jo sååå ut å kjøre! Børge sier jo at han elsker mennesket. Hvordan kan han da være terrorist?

    Og du kan jo lese litt historie før du begynner å kritisere lærde. Hva viss de FBI-folka kunne avhørt terroristene før 11 september. 1500 liv hadde blitt spart.

    Det er DU som er terroristen. Truer med politikontoret for meningsytringer, gjør du også.

    SvarSlett
  5. Jeg mener også dette må være noen som driver gjøn og at det ikke er et ekte tenkende menneske bak denne bloggen.

    Det er rett og slett noe av det gøyeste jeg har lest på lenge og gjør seg bra som performance art. Hvis det er noe annet er det virkelig skummelt.

    SvarSlett
  6. Terorister har ingen regler, de sjærer halsen på uskyldige i full offentlighet og alt mulig annet, er da så galt å i å møyke dem for å få informasjon Hvorfor skal de ha særrettigheter når andre "ærlige" innsatte har det minst like jævli og verre til tider.
    juling og psykisk terror er helt vanlig i USA og EU land.Har selv opphold meg i "Dantes Infreno"(US PRISON)
    Mener pakket på Cuba har det bedre enn det vi hadde. Den som ikke tror meg kan prøve,men kan du ikke slåss er du "dead meat".
    mvh. ex convict















    f

    SvarSlett
  7. GRATULERER du bekrefter alle mine fordommer om ekstremkristne fra vestlandet, deres skinnhelighet er grusom. Og dere baserer deres religion på "nestekjerlighet", en religion som gjennom tidenex er kjent for å brenne motstandere levende i deres kjærlige guds navn.
    Du nevner i ditt inlegg nasismen som om dere skulle mene at den er noe stygt, men den er en naturlig politisk konsekvens av deres motbydelige og hyklerske religion.

    SvarSlett