onsdag 20. mai 2009

Blogging - Narkissos og kvinnerasen


Blogging er ein ny farsott. Det kan tenkjast at trangen til å skrive om seg sjølv i trettande ordelag alltid har vore der, ifrå Hans Jæger sine svoveldyppa helvetesromanar til Erlend Loe sine unnvikingar ifrå båe leddsetningar og budskap. Med bloggen får dette kulturelle uvesenet ein anna dimensjon. Og kvinner er ikkje overraskande verst på det her. Ungjenta Frida Wulff (http://caffelatte.blogg.no/) har fyld eit utal nettsider med lausprat om kosmetisk kirurgi og menstruajonssyklusen sin. Ho har, til dags dato, ikkje skrive om ting ho ikkje kan sjå i spegelet heime. Ho skriv om at ho har stått framom spegelet i ”fleire dagar i strekk, utan symn”, ho har lagt ut konkurransar kor anna folk skal sende inn polaroidfotografiar av seg sjølv i pinlege situasjonar, berre for å gjere narr av dei etterpå; ho skriv at ho ”forguder to ting i livet – det stappfulle kleslokalet ho har arva av far sin (han er paraplymagnat, med utsøkte forbindingar til moteindustrien), og sminkeskrinet, med ei ytterside plastra full av polaroidbileter av seg sjølv”. Det er tydeleg at forfengeleg opptreden, med alle dei hormonelle feilvurderingar og humørmessig akrobatikk kvinnerasen krydrar eigenskapen med, er ein urokkeleg verdi i naturen hennar. Men Frida er ikkje einaste hønsen i huset. Karoline Andersson (http://kdahl.blogg.no/) fann ein gong i tidleg ungdom ut at ho skulle gjere trutmunn, halde handa opp i håret og forbli i denne stillinga. Bloggen hennar er så belasta med ulogikk og hormonell ubalanse at dei binære kodane regelrett byrjar rakne over veven. Dei viktigaste emna hennar er solbrillar, stort hår og sitt eige spegelbilete. Ho skriv i eit innlegg at ho verdsett synet av seg sjølv i spegelet høgast av alt. På andre plass kjem polaroidfotografiar av seg sjølv. Kamilla K (http://kamillak.com/) er eit anna syrebad det norske bloggfolket har funne det for godt å dyppe hjernen sin ned i. Interessane spennar rundt vidløftige tema som sminkeblyantar, merket som står skreve på sminkeblyantane, samt kva for etui desse blyantane kjem levert i. Ho skriv mellom anna at ”ho har via livet sitt til å dekke over sorgane og manglane på innsida gjennom å sminke seg på utsida”. Det er i det minste godt at ho er ærleg.
I byrjan trudde mennesket at jorda låg i sentrum av universet. Med Copernikus trudde ein at sola var det meist sentrale. Med Frida Wulff, Karoline og Kamilla blir ein sanneleg lura til å tru noko anna…
Alle desse tre jentene må ikkje tolkast som anna enn eit symptom på eit sjukt samfunn, kor det å skue ned i navlegropa si har den same verdi som til dømes det å redde fattige i Somalia, Kongo og Rwanda. Eg har sjølv prøvd å kontakte dei, om ikkje anna for å tilby hjelpa mi. For gjennom frelse og klem kan ein kome ut ifrå det helvetet det er å sette seg sjølv i sentrum av universet. Hugs: Forfengeleg natur er ein av dei sju dødssyndane!

51 kommentarer:

  1. Narcissisme og selvopptatthet kan ta flere former. Å preke sitt utseende er kanskje den mest åpenbare formen for narcissisme, og dermed noe man ofte gjør med en klype salt. Som alle selvopptatte mennesker er man opptatt av å prosjisere et 'image' av seg selv. Det å fremstå som klok og dygdig blir ikke like viktig for de selvopptatte pikene. For andre mennesker er det å fremstå som klok og dygdig svært viktig. Denne formen for narcissisme er mye mer subtil og mye vanskeligere å frelse seg fra, for hvor jentene er avhengig av sin livsløgn for å føle seg pene, er de "dygdige" avhengig av sin livsløgn for å føle seg verdige. Hva foretrekker du?

    SvarSlett
  2. Eg foretrekk i alle fall ikkje jenter som er avhengig av å føle seg pene for å vere verdige, og som i tillegg har sikra seg ekspressrute til helvete i etterlivet. Ikkje konstruèr dilemmaer for meg!

    SvarSlett
  3. Du er bare en miserabel gammel mann som ved å rakke ned på alt og alle føler seg bedre med seg selv og det livet en har hatt. Vedder på at du ikke har noen som er glad i deg rundt deg, og det gjør deg bitter på alle mennsker!
    Alle mennesker er unike, og alle mennesker er flotte, og hvis du hadde elsket disse slik du sier, ville du ikke brydd deg om det som kjennetegner dem! Takk og lov for at det finnes et fåtall av mennesker som deg i verden!!!

    SvarSlett
  4. Eg er glad du verdsett at slike som meg finst, Anonym, slik du seier i siste setninga di,
    Men det tyder ikkje at du ikkje vil brenne til evig tid.

    SvarSlett
  5. Børge er rå :) Vi har dannet en fanklubb i hjembyen min nå og sendt alle guttebarn under ti år inn til oslo for å tigge penger så vi en dag kan få rå til å reise til Førde for å møte deg

    SvarSlett
  6. Hvorfor ga du oss linker til de bloggene?

    ಠ_ಠ

    SvarSlett
  7. Stå på Børge.

    Fortel djevelborna om ka ein bør attrå etter.

    Verdsleg utsjånad er inkje mot salve for sjela, men dei forfengelege hatar slikt bodskap. Ein kan ikkje kjøpe det på eit parfymeri eller på ein verdensvevhandel.

    Vend om, dommens dag kjem. Og da vert det månelyst når vår Frelsar kjem, og dykk held fram med hor og fanteri.

    Eg kan ikkje seie kor mykje eg vonar at dykk tek imot Jesus, og let han inn. Da får dykk styrke til å snu om samfunnsøydeleggarane, dei liberale og homofile som er som salt i såra på vår Frelsar.

    SvarSlett
  8. Eg forstår ikkje heilt kva du syns er så forferdeleg med desse intelligente, interessante og opplysande bloggarane! Ho eine spør til dømes: Høge eller låge Converse-sko. Og det vil eg seie er eit eksistensielt spørsmål, som eg gjerne vil ha svar på.

    Ellers er eg samd med deg i mykje av det du skriv. Stå på, Børge!

    SvarSlett
  9. Joachim Nielsen21. mai 2009 kl. 16:27

    Børge! Kan du ikke si hva du synes om dette her :)

    http://www.dagbladet.no/2009/05/21/kultur/nattjazz/festival/6332521/

    SvarSlett
  10. Joachim Nielsen! Kornettar, korpstrommer, fløyter og cymbalklask, dei summande lydane av eit drukkent publikum, svarte plakater av popjazz med uforståelege namn, musikantar med liksminke og alpeluer, jazzuttrykk som ”all right”, ”topp”, ”bra”, ”klart det” og ”jazz” haglar gjennom lokala, og i ei og anna toalettbås blir ei gråtande serveringsjente brutalt valdteke med trombonar og felebuer. Det er atter ein gong nattjazz i ein gymsal i Bergen.
    Dagbladet sparer ikkje på gunstige terningkast når det gjeld å fremme synd, sex og vald. Tabloidavisene har sjølvsagt satt seg som mål å kapre største parten av samfunnsskummet, og beste jaktmarkane for slikt er heilt korrekt gymsalane kor popjazz blir konsumert, saman med soda, selters og unaturleg små skåler med peanøtter ståande på . Tabloid smisk med ondskap, vil eg gjerne kalle det, og refererer til ei av konsertmeldingane i Dagbladet sin artikkel: ”Topp! Musikken er ’all right’. Folk dansa bop og pop. Topp! ’All right’! Den her konserten vil eg gjerne kaste eit terningkast fem for. ” (21.05.09, Dagbladet.) Det er beinframt kva for agenda journalisten legg seg på, med ei såpass ukritisk halding til ein kultursjanger kor det florerar av rus, sex, avgudsdyrking, motorsykkelgjengar og vald.

    SvarSlett
  11. Joachim Nielsen21. mai 2009 kl. 19:39

    hehe, kunne ikke vært mer enig :)

    SvarSlett
  12. DU er eit verkeleg medmenneske, Børge. Og du har så evig rett: Alle desse bloggarane er sjølvopptekne sjølvnytarar, som trur dei er så mykje smartare enn andre.

    SvarSlett
  13. Om du hadde vært kristen og hat jesus i ditt hjerte ville du aldri ha sunket så lavt som å skrive nedverigene ting om forskjellige bloggere inkludert meg! Karoline A / kdahl.blogg.no - eller bare hun som tenker på solbriller, stort hår og trutemunn!

    SvarSlett
  14. Hadde jeg husket å ha skrevet om sminkeblyanter noen gang hadde jeg sikkert funnet dette innlegget morsomt.

    SvarSlett
  15. Du må være en veldig ensom mann, som bruker store ord og "hat" over andre mennesker for å beskytte en svak mann bak. Du svarer til Jesus eller Gud eller hvem det nå skulle være når problemer oppstår, bare fordi dere hyperkristne jævler ikke har et bra nok svar selv. Fortsett og gjem deg bak ordene dine og religionen din, men hold deg til helvette unna internett med det. Hadde du nå i det minste klart å relatert denne teksten til fakta, og ikke minst brukt riktig navn på 1/3 ovennevnte hadde saken kanskje blitt litt annerledes. Eller, nei faktisk ikke.

    SvarSlett
  16. det e virkeli ikke nå galt me nånn av bloggan. utroli frustrerende å se at en mann på din alder hakke ned på jenta som e my ynger enn dæ. du har ingen respekt fra min side og håpe du en dag forstår korr utroli barnsli det e å oppfør sæ sånn..

    SvarSlett
  17. Du skriver at "Alle mine innlegg er gjennomsyra av kjærleik" .. Hvor F(aen) finner vi det her? Du har ihvertfall nådd ønsket ditt om å få bloggen mer kjent. Jeg er rimelig forbanna over at jeg måtte lese dette. Har du noensinne vært ei jente på 18-20 år? Om du vil lese om det syke budskapet som folk har diktet opp om din "frelser" - les andre blogger og la disse ungjentene skrive hva de vil! Ytringsfrihet vet du.. Den som du har benyttet deg av nå!

    SvarSlett
  18. Hei sjefen :D kan du være så snill å lese min blogg og si hva du syntes. jeg skriver ikke om sminke og klær eller bilder :D

    www.leverlivet.blogg.no

    SvarSlett
  19. Jeg tror aldri jeg har vært så sint og irritert over et innlegg før. Hva tror du du er??? Jeg vet ikke hva som feiler deg, men du kan ikke være et normalt menneske. At noen kunne synke så lavt, hadde jeg ikke trodd. Er ikke rart at det er mange som ikke er troende, når det finnes misjonærer som deg. TAPER!

    SvarSlett
  20. Hun heter ikke Frida, hun heter Ida. Virker ikke som om du har lest bloggene engang. For da villle du ha visst hva det het!

    SvarSlett
  21. Unnskyld meg .. Men du må da virkelig ha lite å gjøre! Det må da være noe annet en en eks-kristen og "perfekt" mann som deg kan gjøre?
    Finn deg en hobby!Få noe ut av resten av livet ditt!! Det her er en skam for selv en 16åring å lese . Til og med jeg , i en alder av 16 år vet å ikke oppføre meg sånn som du gjør når du henger ut disse. Håper du henges ut selv så du skjønner hvordan det føles. Også over nett!!Hvem henger ut folk der..

    SvarSlett
  22. Før du skriver hvor overfladiske og fæle alle disse jentene er bør du virkelig gå inn i deg selv og finne ut at du er ikke hakket bedre!

    Frida Wulff som du sier heter nok Ida Wulff du. Så før du legger ut info om jenter du tydeligvis ikke har fulgt med på i lenger enn et par sekunder, burde du i det minste sitere navnene deres riktig.

    Hvordan kan du, en godt voksen mann på 57 år skrive om og kritisere dette her? Du er kristen, og som du selv skriver - gjennomsyra av kjærlighet. Dersom du hadde vært så fantastisk glad i din gud eller jesus eller en eller annen gudelig ting, hadde du også visst at vår herre elsker alle.. Selv også de som er overfladiske sminkedukker med ingen innsikt i livet annet enn seg selv.

    Hold slike tanker for deg selv heller du, og la oss andre nyte livet til det fulle uten å tenke på hva gud eller jesus ville sagt/tenkt om oss!

    Håper du brenner til evig tid, og at du har fornærmet din gud så jævlig at han snøfter av den ved himmelporten og nekter deg adgang!

    Therese - den ugudelige!...


    By the way! Ida Wulff har sansynligvis gjort mer i fattig rammede land enn du noen gang kunne gjort med dine gudsord!

    http://caffelatte.blogg.no/1230403288_kjre_lesere_skal_vi_f.html

    SvarSlett
  23. når en godt voksen mann (LES: GAMMEL GRIS) begynner å legge seg oppi hva unge jenter skriver på bloggen sin, er det noe alvorlig feil oppi hodet ditt. søk hjelp.

    PS: Hvordan kan man i 2009 enda tro på "jesus"?
    patetisk..

    SvarSlett
  24. Herregud hvor dum går det ann å bli? En voksen mann som deg burde ikke rakke ned på jenter som er mye yngre enn seg selv! Har du ikke vett i skallen?

    Er det ikke sånn at i kristendommen så skal du elske alle? Du er faen meg ikke mye kristen hvis du er så trasig som jeg oppfatter deg i dette innlegget.


    SKJERP DEG!

    SvarSlett
  25. les bloggene før du dømmer, trode menn i din alder hadde værtfall fått litt mere sosial inteligens en det du fremstår med, grunnet dine fordommer.
    det første man ser når man kommer inn på bloggen til "frida" er at hun heter Ida. Du kan neppe ha lest mye, gammle grinebitter!

    SvarSlett
  26. haha, dette må jo være tull!

    når har kamillak skrevet om sminkeblyanter liksom, og hvem er Frida wulff?

    SvarSlett
  27. Helt utrolig! I margen står det at alle dine innlegg er gjennomsyret av kjærlighet, men her er det på ingen måte noen kjærlighet.

    Du må ikke tro du er så hederlig. De fleste lærer svært tidlig at ren drittslenging ikke er pent. Disse jentene du mener at må brenne i helvete vet tydeligvis dette mye bedre enn deg.

    SvarSlett
  28. Du skriv særs dårleg nynorsk.

    SvarSlett
  29. Herregud, du snakker om å være glad i mennesket, men så henger du ut mennesker slik som det? Ikke vær så bitter for at de lokale guttene på 8 år heller drømmer om disse jentene, enn å krype samen med deg om kveldene. Jævla taper.

    SvarSlett
  30. Haha. Jeg ler. Dette er rett og slett latterlig. At en mann som deg, på 57 år, kan slenge dritt om jenter som er mye yngre enn deg! Jeg har ikke tenkt å gjengi alt det de andre har sagt, men du burde skjerpe deg. Virkelig.

    SvarSlett
  31. alvorlig talt!? et voksent menneske, misjonær og kristen som skal fresle å klemme alle? du burde skamme deg. En blogg er et sted der de kan skrive det DE vil, og de som vil lese det kan lese det. Jeg leser de bloggene og koser meg. vil det si at jeg er en forblåst høne som ikke tenker på annet enn sminke jeg å? Henge ut andre på denne måten hadde jeg ikke trodd om et voksent menneske. Ingen har tvunget deg til å lese disse bloggene. Kanskje du burde finne deg noe bedre og skrive om? jeg nekter og tro at dette innlegget er "gjennomsyra av kjærleik". Om du og gud elsker alle sine barn like mye, hvorfor rakker du da ned på dem med fullt navn (ikke Frida, IDA!)og adresse til deres blogg. direkte frekt respektløst og selvmotsigende..

    SvarSlett
  32. Dette var et forferdelig usakelig innlegg! Herregud i himmelen sier bare jeg.. er det mulig å være så trangsynt som deg? Jeg har ikke tenkt til å skrive noe stygt om deg, dette fordi jeg ikke kjenner deg. Og du kjenner ingen av disse jentene godt nok til å dømme dem slik du gjør heller! En beklagelse hadde vært på sin plass! En ekte kristen sjel hadde aldri kommet med slike utsagn.. Er det noen som setter seg selv for høyt og i sentrum så er det nå virkelig deg!

    SvarSlett
  33. hun heter IDA WULLF. ta no å sjekk fakta før du legger ut med disse trangsynte meningene dine! selvom du ikke interesserer deg for dette, så er det det blogg norge vil lese om, hvorfor tror du de ligger på topplisten???

    SvarSlett
  34. Hvilken religion er det du 'tilhører' egentlig? HÆ? Typ sektreligion eller noe? Du snakker om dommedag? Allright. Det er nettopp på grunn av slike som deg og dine 'venner' som er grunnen til at mange unge i dag ikke tør å tro på noe fordi de er redd for å bli sett på som annerledes. Og kjære deg, du er en gammel mann, i hvert fall i forhold til meg, jeg er 18 år. Det er lenge siden du var ung. Det som var viktig før er ikke lenger like viktig i dag. Det er en annen verden enn for 50 år siden! VIRKELIG.
    Så om du ikke er oppvokst i et EKSTREMT troende hjem der foreldrene har slike synspunkter som deg (og bare noen få andre heldigvis) så er nok sjansen 100% for at du vil interessere deg mer for tv, internett, sminke og materielle ting. Det er umulig å la være. Det reklameres for det og finnes overalt. Det GÅR ikke an å være så trangsynt og lite forståelsesfull.

    Jeg er nesten redd for å skrive til deg, for jeg har en følelse av at du allerede har fått høre mer enn nok. Er du psykisk stabil? Jeg synes du går altfor altfor langt.

    Kristendommen slik jeg kjenner den og har blitt oppvokst med er virkelig ikke så fordømmende og kynisk. Jeg tror ikke Gud vil at vi skal vie hele vårt liv, alle våre tanker og alle våre gjøremål til Gud mens vi er her på jorda. Livet har vi fått for å leve det og om man har god samvittighet og følger kristendommens(kardemommeloven- du skal ikke plage andre du skal være grei og snill) ti bud så tror jeg man skal greie seg fint den dagen man dør. Jeg tror ikke at Gud vil at jeg skal ha det vondt og jeg tror ikke på helvete, tror ikke på sånne skrulleting..

    Ok takk for meg, håper du en dag blir frelset tilbake, kanskje du lærer deg å nyte livet litt..

    SvarSlett
  35. jeg begriper ikke hvordan du kan stå å rakke ned på disse personene som du ikke kjenner personlig å så stå så sterkt frem med din kjærlighet til alle mennesker og den kristne tro. Jesus elsker alle barna, gud elsker alle i denne verden sies det. Så om du er så troende som du sier og så full av kjærlighet så hadde du ikke skrevet dette innnlegget om 3 jenter du ikke kjenner (og ikke kan stave navnet til)

    SvarSlett
  36. Viss du ikke liker bloggene er du rett og slett ikke nødt å lese dem, enkelt og greit :)

    SvarSlett
  37. Hei Børge!

    Ifølge deg er (Fr)Ida Wulff og frøknene en gjeng med barbidukker som trives best med tilgang på speitl 24/7.
    Jeg tror du er akkurat samme typen selv. Med dette innlegget, er du ikke særlig mye bedre. Du sentrerer kun på dine egne meninger, og setter de som mal. Er du Gud? Nei. Forfatter du norske lover? Nei. Bestemmer du hva som er riktig oppførsel for andre? Nei. Kan du ha meninger om andre? Ja, såklart. Men har du rett til å regelrett henge ut tre jenter på bloggen din, fordi du syns de er idioter? Nei. Vi har lovgivning på området, forresten, i tilfelle noen av frøknene skulle få lyst til å kaste den i bakhodet ditt.

    Du får slette bloggen din, stenge av nettleseren, legge pcn din i esken og avslutte bredbåndsabonnementet ditt. Skru av tvn og brenn antennen. Finn fram puslespillet og flytt til fjells. Du har ingenting blandt resten av oss, hos oss som faktisk aksepterer andre akkurat hvordan de er.

    SvarSlett
  38. hahaha dette var morsomt. lenge leve ytringsfriheten! du gav meg en god latter der ja. å blande himmel og helvete med blogging var et nytt fenomen. lykke til i livet! håper jesus frelser deg fra all bitterheten din når du kommer til himmelen/helvete ;)

    SvarSlett
  39. Du som har en blogg burde vite hva det dreier seg om.
    En "dagbok" på nett, der du skriver om interesser, meninger osv.
    Disse jentene skriver om hva de er opptatt av og interesserer seg for.
    Mote og skjønnhet er noe av det de fleste unge jenter interesserer seg for. Det er ingenting galt i å ville se fin ut, eller ha fine klær, eller ta vare på deg selv. Det gjenspeiler hvem du er.
    Men det disse jentene skriver om er bare en side av seg selv. De er ikke bare en gjeng med overfladiske fjortisser som bare bryr seg om seg selv, de har en tross alt en annen side.
    Men siden de fleste unge jenter i dag vil lese om hva de har på seg osv, er det dette de skriver om.

    Eks. Ulrikke Lund er også en av disse du vil sikkert kalle "forfengelige" jentene, men har mange meninger. Og når hun skriver om dette, feks de syreskade kvinnene i muslimske land, er det ikke det folk vil lese om. De vil lese om henne, og hvordan hun sminker seg og hva hun går i.

    Det å være opptatt av utseende er ingen synd, ikke heller det å være glad i seg selv.
    Mye av det presset ungdommen har på seg i dag, om å være pen, populær osv, kommer fra mediene. Kroppspress osv. Du skal se sånn og sånn ut, og selvfølgelig blir de påvirket! Du som er godt over 50 har sikkert ingen aning om hvordan det er å være ung i dag.

    Så ikke bebreid disse jentene, de har nok mer i mellom hodet enn du tror.

    SvarSlett
  40. Merkelig innlegg....

    SvarSlett
  41. Du ser ut som en krysning av en pedofil og julenissen på bildet ditt....æsj!!

    SvarSlett
  42. "Alle mine innlegg er gjennomsyra av kjærleik"

    Kvar blir kjærleiken av?

    Du trakker ned på andre. Du får lese i Bibelen om å sjå flisa i andre sitt auge, men bjelken i ditt eget ser du ikkje..

    Du har ingen rett til å dømme. Det er det Gud som skal. Menneska skal vise kjærleik til kvarandre. Ikkje dømme kvarandre.

    Eg blir flau over deg.

    SvarSlett
  43. er det mulig ? dette er det dummeste, men samtidig mest morsomste jeg noensinne har lest. Du kan sannelig ikke være helt rett! men alle har rett til å si sin mening, så kan vel ikke si så mye mer...

    SvarSlett
  44. Synes det er mye verre å se ned på andre sånn som du gjør enn å like seg selv å blogge om det:)

    SvarSlett
  45. Hva i alle dager? Hvem i all verden her, er det som trenger hjelp? Det er iallefall ikke disse jentene. Seriøst, du som er voksen burde nesten ha bedre ting fore, en å hakke ned på noen du ikke kjenner, og ikke har det minste peiling på hva gjør.

    Jeg blir virkelig provosert av sånne som deg. Og hadde jeg blitt tilbydt hjelp av deg hadde jeg nok brutt sammen i latterkrampe. Hva i all verden får deg til å tro slike ting om bloggerne? Kan ikke de få blogge om hva faen de vil?

    Jeg håper virkelig ikke du mente denne bloggen din seriøst, helt ærlig. Å ta deg tid til å skrive noe så dumt, det er toppen av fritidsproblemer. Jeg blir helt sjokkert..

    SvarSlett
  46. Det var skikkelig teit sagt. Du som er kristen og godtar hvordan folk ser ut, og er så glad i mennesket og blablbla. Hvordan kan du si noe sånnt ? Det er så teit av deg å henge ut f.eks disse tre jentene. Ungsommen i dag betår av det der. Det er bare du som er vandt med sånn som de hadde det i gamle dager. Men tilbake til saken. Jeg kjenner selv noen som er toppen kristne, enten om det er familie eller venner, men ingen, INGEN , er sånn som du. Disser folk sånn som dette. Hva i alle dager er det du tenker med mann. Er det noen som er hønsen i huset her , så er det deg kjære mann.

    SvarSlett
  47. Vi er alle barn av Gud, Børge. Tror det er på tide at du leser litt i bibelen. Trodde du viste hva som står i den? F.eks. "Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg". "La den som er fri for synd kaste den første steinen". Du kasta en jævlig svær stein, mot 16-20 årige jenter, og aldri om du kommer til himmelen etter dette. Du må i såfall vente lenge utenfor perleporten.

    Lenger oppe på bloggen din står det:
    "Ein blogg for dei av oss som er glad i mennesket, samt vil at Jesus si gode kraft skal gi oss auka styrke og innsikt i ein ellers travel kvardag."

    Er ikke disse jentene mennesker? Er det utskjelling av ungjenter du kaller innsikt i hverdagen? I såfall står ikke din verden til påske.

    Mvh. VM

    SvarSlett
  48. Unnskyld meg! Men har ikke folk lov til å blogge om hva de vil? og det uten å bli peronlig hengt ut av sånne som deg? Kjenner du dissen jentene personlig siden du føler du har rett til å snakke slik om de? I bibelen står det at Gud sendte ikke sin sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved han! Men det du gjør nå er å dømme, og det gjør deg ikke til en god kristen! En god kristen skal vise tåleranse og tålemod ovenfor andre! OG det virker det ikke som du har gjort her! Jeg tror at du lider av et akutt tilfelle av sjalusi, det virker i hvertfall sånn på måten du utrykker deg på!
    Verden utvikler seg, det må mennesker gjøre og, også kristene! Biblenen blir tolket på nye måter vær eneste dag! Men det er en ting som alltid blir tolket på den samme måten og det er at i guds øyne er alle like mye værdt! Så jeg bare sier gå i deg selv før du slenger dritt om andre!

    SvarSlett
  49. omg omg omg, legg deg inn og skaff deg noe hjelp mann! shitt at det går ann! GAMLE MANNEN!

    SvarSlett
  50. Hei!
    Eg må berre ytre mi meining her. Eg er heilt enig i at det er utruleg korleis samfunnet har utvikla seg, og korleis menneskja blir meir og meir egosentrerte. Det er trist å sjå. Og det er heilt klart viktig å ikkje bli for opptatt med korleis ein ser ut osv. "Du skal ikkje ha andre gudar enn meg", står det i dei ti boda, og eg trur at dette "sjølvbiletet" kan bli ein avgud for oss menneske.

    MEN å gå til personangrep på tre jenter, meiner eg er å gå langt over streken. Det er heilt greit at du meiner det du meiner om dei, men å legge ut eit blogginlegg på nettet, med namn på alle tre? Eg er ganske sjokkert. Sjølv er eg kristen, og eg håper du forstår at Gud elskar desse jentene akkurat like høgt som han elskar deg og meg. Eg trur ikkje du får frelst verda på denne måten. Dette er ikkje riktige måten å gå fram på, og det er ikkje slik du viser Guds kjærleik. Beklager.

    SvarSlett