tirsdag 19. mai 2009

Vald og seksualitet i filmkultur - er det verkeleg slik vi vil ha det?


Vald på film er ikkje noko nytt. Vi kan mellom anna nemne James Bond, Framad rase, TV-serien V, Rambo og Haisumar. Alle desse filmane, som i si tid faktisk var kjend for eit utal drap, bannskap og syndige handlingar, har satt sitt preg på kulturhistoria, og samstundes, med hjelp av dei tafatte venstrevridde liberaltenkjarane i kjelleren på Staten sitt Filminstitutt, blir ikkje saksa brukt så mykje som ein einaste gong. Det er ein kjend sak at vald på film avlar vald i røyndomen. Eit samfunn med valdleg film og TV kjem automatisk til å få pøblar, fengselsfuglar, motorsykkelgjengar med hanekam og skinnjakker, homofile og pedarastar til å vokse og gro i landets gruelege rennesteinar. Forsking har vist at det er 95 % meir sjanse for at ein valdsfilmentusiast drep ektefella si, enn at ein familiefilmtilhengar gjer det same (Watson, 1998). Eg vil med stor trygd meine at TV-seriar også er med i ho her undersøkjinga, samt pornografi og telefonsex. Rock og jazz vil også gjere utslag på valdsstatistikken, men dette momentet tek ikkje Watson med i dei metodologiske drøftingane.
Sikkert er det i alle fall at mangelen på sensur driv den norske stat mot undergangen, og at vi berre vil fortsette å sjå palestinske terroristar, kvinnehatske homofile skipskapteinar og fengselsfuglar med hanekam så lenge vi held portane opne for slike strømningar. Dagbladet skriv i dag om valdsfilmen ”Punch Out” (http://www.dagbladet.no/2009/05/19/kultur/spill/wii/punch-out/boksing/6305706/) , og i stedet for å stille seg kritisk til innhaldet, rosar dei makkverket opp i skyane, skryt av at blodet flyt, rautar ut i himmelen at dei foraktar Gud og alt han står for. ”…dei ekstremt fargerike karakterane ein treff i ringen” står det. Er det blodet han meiner her? Eller blåflekkane? Er dette ’alright’? Er det slik vi vil at barnebarna skal ha det? Eg ser denne tendensen blomstre og bre seg, slik eit ungdyr hoppar likeglad bortetter jordet.

Filmskodespelaren Helge Jordal, som er det uavgrensa forferdelegste mennesket norsk filmindustri har oppfostra, og som er velkjend i Noreg for å spreie båe bannskap, frasar om kjønnet sitt, samt alkoholdreve basketak i nordlandsbåtar, sa nyleg i avisa Nordlys: ”Vald er ein del av livet. Just face it. Og om filmane mine, som er kjend for grov vald og all slags pervertert sex, hadde verte sensurert av til dømes dei kristne - ja, da skulle eg drikke meg full på heimebrenten eg sjølv har brent, for så å jakte deg ned med dreggen i naustet og drepe dei.” Det er tydeleg kva for demon som har festa seg i Jordal sitt sinn, etter alle desse åra på lerretet.
Det er på bakgrunn av det her at eg oppfordrar ein totalboikott av slike typar filmar. Og ikkje nok med det: Eg vil gjerne informere alle om den årlege "Kulturrensen" på St. Hans-aften, i fjæresteinane ved Naustdal, kor vi i år - for fyrste gong sidan oppstarten i 1980 - vil inkludere filmar på bålet. Alle som har usømmelege filmar, bøker og magasin dei vil bli kvitt – kom innom!

11 kommentarer:

  1. Er du seriøs? I såfall tror jeg du burde sjekke noen litt andre forskningsrapporter rundt temaet. Jeg skulle gjerne gitt deg noen linker, men jeg skal spille saints row 2 også kvele nabofimilien min.

    SvarSlett
  2. Må bare spørre; Er du homofil? Du er jævli opptatt av homofili... tror du er så homofil som det går ann å bli.

    Hvordan en fjøsnisse som deg har blitt ansatt som kommunikasjonsansvarlig i førde er uforståelig. Ikke rart at ingen skjønner hva faen noen fra førde sier. Ikke vondt ment mot andre førdinger, for det er tydelig at de ikke hadde noe de skulle ha sagt når du ble ansatt.

    Du er og blir det mest fordomsfulle mennesket jeg har lest om. OG jeg har lest Mein KAmpf!

    SvarSlett
  3. "det er ei kjend sak" - Ja, hvordan skal man si imot dette?

    "det er ikke en kjent sak", "dette er bare vås" eller "du er stygg på håret"er like hardtslående argumenter.

    JESUS LEVER!... I Førde!

    SvarSlett
  4. Hahahaha, du er sprø!! 'Kommunikasjonsansvarlig i Førde'..jeg dauer på meg! sitter her og ler meg ihjel av bloggen din:)
    Lykke til med å lære den gemene hop litt om ironi:)

    SvarSlett
  5. Lest my snålt her og og synes du virker litt eksentrisk

    Så så jeg under favorittfilmer: Sandra Bullock-filmer som Nettet...

    Du er gal mann....

    SvarSlett
  6. Haha... Skaff deg litt mer innsikt før du sprer dritten din på nett!

    I spillet (eller filmen som du tror det er) - "Punch-Out", er realistiske mennesker, erstattet med tegneseriefigurer, og blod erstattet med baguetter. Hvis du skal ta opp et tema som vold i film, så prøv å refferer til noe som faktisk er relevant og ikke et anerkjent og rost familiespill. Taper!

    Forresten - GI OPP!

    SvarSlett
  7. Det er tydligvis noen som lett lar seg provosere av at folk har andre meninger enn dem selv. Jeg vil bare få presisere at Mathiasen har rett når det gjelder at det er en stor sammenheng mellom voldlige og sexfikserte filmer, og vold og sexuelle forbrytelser, samt alkohol. Det er også en sammenheng mellom dette og agrissivitet. I 80% av alle sykehusinnleggelser i Norge har alkohol vært en medvirkende årsak. Steder hvor man særlig ser virkningen av voldlig, sexrelatert film er områder hvor dette akkurat har kommet. For eksempel Haydom området i Tanzania hvor Alkoholforbruket, volden og antall voldtekter har eksplodert etter at film og særlig musikkvideoer fra den vestlige verden har blitt mer og mer vanlig. Den største utfordringene urbefolkningene møter verden over, er ikke misjon slik en del sosilantropologer som ikke har sett hva som skjer mener, det er alkohol og påvirkning fra vestlig media. De store skolemasakrene vi har sett de siste 20 årene særlig i USA, og nå sist i finland, har i alle tilfellene voldlige spill og filmer som ellementer hos gjerningsmannen. Det her er ikke nødvendigvis et religiøst standpunkt, selv om det godt kan begrunes religiøst, men et samfunnsmesig standpunkt. Det handler om å få opp øynene, og fatte at alt du har rundt deg påvirker deg i større eller mindre grad. Dere Anonyme, jeg vil anbefale at dere kommer dere opp fra sofaen og titter ut vinduet en tur, i stede for bare å se på film. Ta en titt utenfor deres trygge rammer, så skjønner dere kansje hva jeg mener.

    SvarSlett
  8. Jeg er Karem veldig glad for at jeg har blitt helbredet av (HERPES SIMPLEX VIRUS 2) med urtemedisinen til DR. AKHIGBE HERBAL CENTER, jeg har lidd av denne sykdommen de siste fire årene uten løsning før jeg kom over denne e-posten (drrealakhigbe@gmail.com) på internett av en urte-lege som har kurert så mange mennesker av herpesvirus med urte medisin, jeg velger også å gi ham en sjanse til å hjelpe meg, han fortalte meg hva jeg skal gjøre, og jeg gjorde det bra, og han sendte meg sin urtemedisin via Dhl-kurertjenester, og instruerer meg på hvordan jeg bruker det, følger jeg også hans instruksjon for bruk og han ber meg om å sjekke etter tre uker, og som jeg gjorde, til min største overraskelse, kom resultatet mitt ut som negativt, jeg er veldig glad for at det er noen som denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTRE som er klar til å hjelpe folk når som helst en dag. til alle leserne og seerne som tviler på dette vitnesbyrdet, slutter å tvile på det og ta kontakt med denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTER og se om han faktisk ikke vil hjelpe deg. Jeg er ikke en dum person som jeg vil komme ut til offentligheten og begynne å si hva noen ikke har gjort for meg. Han er virkelig en flott mann, han også helbrede sykdommer leve HIV, kreft, som, herpes, kronisk sykdom, diabetiker, hjertesykdom, astma, epilepsi. etc kontakt ham nå. med sin epost: (drrealakhigbe@gmail.com) eller du kan kontakte ham +2348142454860
    nettside. https: drrealakhigbe.weebly.com

    SvarSlett
  9. Jeg er Karem veldig glad for at jeg har blitt helbredet av (HERPES SIMPLEX VIRUS 2) med urtemedisinen til DR. AKHIGBE HERBAL CENTER, jeg har lidd av denne sykdommen de siste fire årene uten løsning før jeg kom over denne e-posten (drrealakhigbe@gmail.com) på internett av en urte-lege som har kurert så mange mennesker av herpesvirus med urte medisin, jeg velger også å gi ham en sjanse til å hjelpe meg, han fortalte meg hva jeg skal gjøre, og jeg gjorde det bra, og han sendte meg sin urtemedisin via Dhl-kurertjenester, og instruerer meg på hvordan jeg bruker det, følger jeg også hans instruksjon for bruk og han ber meg om å sjekke etter tre uker, og som jeg gjorde, til min største overraskelse, kom resultatet mitt ut som negativt, jeg er veldig glad for at det er noen som denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTRE som er klar til å hjelpe folk når som helst en dag. til alle leserne og seerne som tviler på dette vitnesbyrdet, slutter å tvile på det og ta kontakt med denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTER og se om han faktisk ikke vil hjelpe deg. Jeg er ikke en dum person som jeg vil komme ut til offentligheten og begynne å si hva noen ikke har gjort for meg. Han er virkelig en flott mann, han også helbrede sykdommer leve HIV, kreft, som, herpes, kronisk sykdom, diabetiker, hjertesykdom, astma, epilepsi. etc kontakt ham nå. med sin epost: (drrealakhigbe@gmail.com) eller du kan kontakte ham +2348142454860
    nettside. https: drrealakhigbe.weebly.com

    SvarSlett
  10. Jeg er Karem veldig glad for at jeg har blitt helbredet av (HERPES SIMPLEX VIRUS 2) med urtemedisinen til DR. AKHIGBE HERBAL CENTER, jeg har lidd av denne sykdommen de siste fire årene uten løsning før jeg kom over denne e-posten (drrealakhigbe@gmail.com) på internett av en urte-lege som har kurert så mange mennesker av herpesvirus med urte medisin, jeg velger også å gi ham en sjanse til å hjelpe meg, han fortalte meg hva jeg skal gjøre, og jeg gjorde det bra, og han sendte meg sin urtemedisin via Dhl-kurertjenester, og instruerer meg på hvordan jeg bruker det, følger jeg også hans instruksjon for bruk og han ber meg om å sjekke etter tre uker, og som jeg gjorde, til min største overraskelse, kom resultatet mitt ut som negativt, jeg er veldig glad for at det er noen som denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTRE som er klar til å hjelpe folk når som helst en dag. til alle leserne og seerne som tviler på dette vitnesbyrdet, slutter å tvile på det og ta kontakt med denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTER og se om han faktisk ikke vil hjelpe deg. Jeg er ikke en dum person som jeg vil komme ut til offentligheten og begynne å si hva noen ikke har gjort for meg. Han er virkelig en flott mann, han også helbrede sykdommer leve HIV, kreft, som, herpes, kronisk sykdom, diabetiker, hjertesykdom, astma, epilepsi. etc kontakt ham nå. med sin epost: (drrealakhigbe@gmail.com) eller du kan kontakte ham +2348142454860
    nettside. https: drrealakhigbe.weebly.com

    SvarSlett